
Åttedoblet medlemstallet med ny hall
Med egen hall økte Mysen Tennisklubb fra 20 til 170 medlemmer, og samtidig fikk de plass til både badminton, squash og bordtennis. Den viktigste jobben var planleggingen, konstaterer leder Roar Fundingsrud.
De begynte med å slå baller mot en vegg på Høytorp fort. Nå har de både fire vegger, tak og et stort miljø rundt seg. – Vi har brukere i alle aldre. Barn og ungdom, turneringer i tennisforbundets regi, seniortrimmen til pensjonistforeningen. Vi prøver å utnytte hele arealet, sier Roar Fundingsrud.
Viktig planlegging
Han er leder i Mysen Tennisklubb. Klubben har bygd sin egen hall for 21 millioner kroner. Prisen ville raskt blitt det dobbelte hvis kommunen skulle bygd ut, fastslo daværende ordfører – og idrettsstyremedlem – Erik Unaas i Smaalenenes Avis før byggestart. Arbeidet begynte i Eidsberg kommune; nå ligger hallen i Indre Østfold kommune. Et interkommunalt prosjekt med daværende Trøgstad kommune ga ekstra spillemidler.

– Vi startet planleggingen i 2016. Det har nesten vært en heltidsjobb. Kostnaden ble i tråd med budsjettet, og vi har klart økonomi og fremdrift veldig bra. Driften har gått som planlagt fra dag én, sier Fundingsrud.
Partnere
Da var det viktig å bruke tid både på økonomien og på samarbeidspartnerne. – Det er greit å søke om midler, men også å se på hvem vi har med oss, konstaterer han.
Her har Family Sports Club rett ved siden av hallen mulighet til et oppgradert medlemskap der medlemmene kan bruke banene i hallen og få personlig styrkeprogram for racketsporter. Bymisjonen og frivilligsentralen vasker og kan drive kjøkkenet når det er arrangement. Mysen Tennisakademi holder kurs. Eidsberg Carpet Bowls leier mesaninetasjen, og på toppen er det blant annet privat utleie til fysisk trening. Heggin dagsenter for voksne utviklingshemmede spiller også bowls i hallen. Skolene kan bruke både baner og møterom.

Dugnadstimer
Tennisklubb-ildsjelene lærte mye om lokalpolitikk da de bygde hall, men først og fremst brukte de kreftene på dugnad:
– Vi hadde 6500 timer dugnad. Nesten 2000 av dem var planleggingsdugnad, forteller dugnadssjef Tore Sperlin. Møbler til møterommene fikk de tak i brukt, enten gratis eller veldig billig. Så er energibruken holdt lav. Fjernvarme og LED-lys. Banene bookes på nett, og lyset skrur seg på automatisk et kvarter før og av et kvarter etter bookingen. Det eneste tekniske som skulle vært gjort annerledes, er fallet i dusjene. Det er blitt for lite.
– Så fikk vi sponsoravtaler med mange leverandører. Vi har 90 000 kroner i inntekt på plakater. Sponsoravtalene kobler vi også opp til bruk av hallen: Noen får dager til å bruke hallen, mens Eidsberg Sparebank har abonnement, plakater og markedsføring på nett, ramser Sperlin opp.
Gratis utstyr

I hallen holder også Skattkammeret til. Her får barn og ungdom låne utstyr gratis, i regi av Kirkens Bymisjon og Mysen Frivilligsentral. – Det er i god stand, ikke det dyreste, men heller ikke det billigste, forteller Amir Mrakovic i Skattkammeret. Han har også tro på etterskoleaktivitet for skoleelever med mat og leksehjelp.
Nå har tennisklubben planer om tre nye utebaner og padeltennisbane til sommeren og håper at det vil starte opp egne klubber for badminton, squash og bordtennis. – Dessuten har vi begynt med racketlon, der du spiller bordtennis, badminton, squash og tennis samme dag, forteller Roar Fundingsrud.
Mysen Rackethall har to tennisbaner, fire badmintonbaner, to squashbaner og fire bordtennisbord, i tillegg til plass som kan brukes til blant annet bowls og kampsport.
Flere bilder:





