Skal utvikle løsning for gjenbruk av kunstgress

Med støtte fra Trøndelag fylkeskommune skal selskapet Green Cleaner utvikle en løsning for gjenbruk av kunstgress

Publisert

Trøndelag fylkeskommune lyste i høst ut en konkurranse for å finne sirkulære løsninger for gammelt kunstgress. Seks aktører fikk 200 000 kroner hver for å utvikle løsningsforslag. En bredt sammensatt jury har vurdert forslagene, og løsningen fra Green Cleaner i Rogaland ble vurdert til å være den beste og mest helhetlige. De vil nå få ytterligere 300 000 kr til å videreutvikle konseptet til en prototype, skriver Trøndelag fylkeskommune på sine nettsider.

Green Cleaner

Green Cleaner består av et team fra Rogaland som jobber fram løsninger for å begrense den negative belastningen kunstgress-anlegg har på miljøet.

Green Cleaner skal i grove trekk tørke kunstgressrullene for lettere å kunne skille og sortere de ulike materialene, og brenne det som ikke kan gjenbrukes, skriver fylkeskommunen.

Green Cleaner har jobbet med innsamlingsløsninger for gummigranulat ved fotballbaner. Erfaringene fra dette arbeidet har vært viktige når de har kommet med løsningsforslag. Målet er å bygge opp flere anlegg i Norge som kan behandle gammelt kunstgress.

– Trøndelag fylkeskommune arbeider tungt med klima og miljø. Vi vet at det er store utfordringer med å håndtere kunstgress. Derfor er vi godt fornøyd med responsen på konkurransen, samt at det er funnet en løsning som virker svært lovende. Jeg håper støtten fra oss kan bidra til at vinneren kan realisere sin løsning, sier fylkesordfører Tore O Sandvik.

Les mer på nettsidene til Trøndelag fylkeskommune

Powered by Labrador CMS