Norges Friidrettsforbund vil øke gjenbruket med Helthjem

Norges Friidrettsforbund og Helthjem vil ha mindre bruk og kast.

Publisert

En undersøkelse i regi av NIF blant norsk idrett i desember 2020 viste at 93 prosent mente at det er viktig med gjenbruk av sportsutstyr. Nå skal Friidrettsforbundet gjøre gjenbruk enklere ved å samarbeide med Helthjem, som henter og leverer pakker fra hjem til hjem over hele landet.

– Vi har tatt denne rapporten på alvor og innså at vi ikke gjorde nok for å etterleve tilretteleggelsen av gjenbruk. Samarbeidet med Helthjem er med på å forsterke to viktige områder for oss, sier Steffen Aabel fra Friidrettsforbundets markeds- og kommunikasjonsavdeling.

Mye klær til overs

Landslagsutøver Amalie Iuel mener dette er et kjempespennende og viktig samarbeid:

– Etter flere sesonger har det hendt at jeg har igjen mye klær til overs. Vi burde bli flinkere til å gjøre gjenbruk enklere. Det er mange der ute som trenger utstyr og jeg er sikker på at det er flere enn oss utøvere som sitter med noe ekstra i boden som andre kunne hatt nytte av, sier hun.

Digital møteplass for gjenbruk

Nå skal Helthjem og Friidrettsforbundet skape et område for hvor man kan selge, bytte og kjøpe brukt - for å øke andelen gjenbruk.

– Økt gjenbruk er miljøvennlig og senker økonomi som barriere for å delta i den organiserte friidretten. Vi må aldri komme dit at vi skaper et miljø med unødvendig utstyrspress og økte kostnader. Nå går vi foran og skaper en digital møteplass for gjenbruk, sier Steffen Aabel .

Les mer på nettsidene til Norges Friidrettsforbund

Powered by Labrador CMS