På 356 dager ble OBOS-hallen bygget i Oslo, til stor glede for store og små. Her fra overlevering i juni.
På 356 dager ble OBOS-hallen bygget i Oslo, til stor glede for store og små. Her fra overlevering i juni.

Hallmaker gjør halldrømmer til virkelighet

Hallmaker har prosjektert og bygget idrettshaller over hele landet i over 30 år. Hva skal til for å få opp en idrettshall? Vi tok en prat med salgsdirektør Jan Wagenius for å vite mer om prosessen og for å bli mer kjent med en av Norges ledende leverandører av stålhaller.

Publisert

Hallmaker er idrettshallenes leverandør som årlig leverer idrettshaller landet over, til glede for store og små idrettsspirer. – Hallmaker kan hjelpe til på veien fra start til slutt. Vi kan følge deg fra idéfasen, koordinerer alle leveranser og leder byggeplassarbeidene helt frem til du kan sette nøkkelen i døra, forteller Jan.

Det er mange i Idretts-Norge som velger Hallmaker som leverandør av sine idrettsbygg.

En idrettshall fra Hallmaker kan tilpasses etter behov. Her fra bygging av hall hos Midsund IL.
En idrettshall fra Hallmaker kan tilpasses etter behov. Her fra bygging av hall hos Midsund IL.

– Akkurat nå bygger vi blant annet en ny idrettshall hos Midsund IL. Denne hallen blir rundt 4000 kvm og inneholder både garderober, kiosk og et kafé-område. I tillegg bygges det en klatrehall med 13 meters høyde, så dette blir en spennende hall. Prosjektet er tegnet og utviklet av Hallmaker og ivaretar klubbens behov.

Prosessen

Hallmaker leverer kundetilpassede idrettshaller etter behov.

– Når kunden kommer til oss med ønsker og behov, er størrelser og omfang av de ulike arealene noe av det første som kartlegges. I kartleggingsfasen identifiseres hvilke krav som må stilles til en hall på den aktuelle tomten, hvilket bruksområde hallen skal ha, samt ønsker og krav til tekniske installasjoner. Som et utgangspunkt lager vi ofte et forslag basert på en standard løsning eller et skisseforslag. Når skissen gjenspeiler det kunden tenker seg, kan vi starte med å innhente tilbud fra leverandører på stål, porter, vinduer og dører, samt tekniske fag. I tillegg til selve fotballbanen kreves det som regel garderober, kiosk, sosiale rom og tribuner, fortsetter han.

Hallmaker

- Over 30 års erfaring

- En av Norges ledende leverandører av stålhaller

- Totalentreprenør innen stålbygg som prosjekterer, bygger og leverer nøkkelferdig prosjekt tilpasset dine ønsker og behov.

Les mer på www.hallmaker.no

En hall i Norge skal kunne tåle mange utfordringer og mye vær, og det er mange undersøkelser og mye dokumentasjon som skal på plass før byggeprosessen kan starte. – Å bygge en idrettshall kan være en langvarig prosess. Når kontrakt er inngått, starter vi med detaljprosjektering av bygget. Hallmaker har samarbeidsavtaler med rådgivere og arkitekter som bistår med veiledning gjennom hele byggeprosessen.

OBOS-hallen

I sommer ferdigstilte Hallmaker OBOS-hallen i Oslo. Med en total størrelse på 4050 kvadratmeter, og en spilleflate på 60x40 meter, har denne hallen nok av boltreplass for aktive barn. Hallen består av kunstgressbane, garderober, møterom, kafeteria/kiosk, teknisk rom og lager. – Vi er veldig stolte av hallen vi har levert hos Grei. OBOS-hallen er et meget godt eksempel på hva vi kan levere. Dette er en flott hall som kommer til å spre idrettsglede i mange år fremover, forteller Jan entusiastisk.

Hallen ble bygget på relativt kort tid. 356 dager etter at første spadetak var satt i jorden, ble hallen overlevert til kunden. Det ble tidlig inngått et samarbeid med OBOS. Hallen heter nå OBOS-hallen, og er Oslos tredje fotballhall. SF Grei er en fotballklubb som i all hovedsak drives av frivillighet. Ved hjelp av blant annet spillemidler og kommunal støtte ble hallen en realitet på Oslos østkant etter mange års ventetid.

Innovative løsninger

Hallmaker har som mål å hele tiden bidra med innovative og energiøkonomiske løsninger for å redusere tidsbruken i tilknytning til byggeprosessen. De samarbeider med anerkjente leverandører og benytter lokale entreprenører innen elektro, ventilasjon og rør. – Vi har dyktige ansatte innen salg, kalkulasjon og prosjektledelse som med sin kompetanse vil gi deg den aller beste løsningen på ditt neste prosjekt. Tar du kontakt med Hallmaker om din neste hall, vil vi sørge for at du får rask og profesjonell bistand til å realisere den løsningen du ønsker – og vi blir med – fra start til slutt, avslutter Jan.

Powered by Labrador CMS