Over 2,1 milliarder kroner i korona-kompensasjon i 2020

Til sammen over 2,1 milliarder kroner er nå utbetalt for arrangementer og aktiviteter som ble helt eller delvis avlyst på grunn av koronaen i 2020.

Publisert

– Frivilligheten har vist et enormt pågangsmot og en stor vilje til aktivitet til tross for pandemien. Jeg er derfor glad for at vi kan støtte opp der det har vært mindre aktivitet og mindre inntekter enn vanlig. Målet vårt er å legge til rette for at det også i framtida skal finnes et lokalt idrettslag eller en frivillig organisasjon å engasjere seg i, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja i en pressemelding.

– Ordningen har truffet bredt

Utbetalinger fra ordningen omfatter arrangement og annen spesifisert aktivitet fra 12. mars 2020 til og med 31. desember samme år.

– Jeg er glad for at vi raskt fikk på plass en ordning og at den har vist seg å treffe godt etter de justeringene vi gjorde etter første runde, seier kultur- og likestillingsministeren.

Etter at koronakrisa inntraff har hele 9 284 organisasjoner over hele landet fått støtte fra denne kompensasjonsordningen.

– Det vitner om at ordningen har truffet bredt, sier Raja.

Det er Lotteri- og stiftelsestilsynet som forvalter ordningen for Kulturdepartementet.

– Livsnødvendig støtte for idretten

Idrettspresident Berit Kjøll sier til nif.no at forbundet er svært takknemlige for den støtten norsk idrett har mottatt gjennom hele pandemien.

– Dette har vært helt livsnødvendig for å holde idretten mest mulig intakt, og for å kunne stå tilstrekkelig rustet til å utøve vår viktige samfunnsrolle den dagen pandemien er lagt bak oss, sier hun.

Kjøll understreker samtidig at nye støtteordningene for 2021 snart må komme på plass

– Disse ordningene må også ivareta de organisasjonsleddene som ikke ble kompensert i fjorårets ordninger. Ordningen er fortsatt til vurdering hos ESA. Mange idrettslag har hatt betydelige faste kostnader etter jul og mange opplever nå en kritisk likviditetssituasjon. Det haster derfor å få denne ordningen på plass, sier hun.

Les mer om ordningen på nettsida til Lotteri- og stiftelsestilsynet

Powered by Labrador CMS