Flere steder har idrettshallen allerede vært brukt til koronatesting, og den regnes ofte som best egnet når sted for massevaksinering skal velges.
Flere steder har idrettshallen allerede vært brukt til koronatesting, og den regnes ofte som best egnet når sted for massevaksinering skal velges.

Flere kjepper i hjulene for breddeidretten

Flere steder i landet skal idrettshaller brukes til koronavaksinering.

Publisert

Flere kommuner har besluttet at den lokale idrettshallen skal brukes til vaksinering. Noen steder har disse lokalene allerede vært brukt til koronatesting, og de regnes ofte som best egnet når det gjelder kapasitet og logistikk.

– Synd at barn og unge igjen blir rammet

I Kongsvinger kommune blir det massevaksinering i Holthallen, og KIL Turn mener det er skuffende og synd at fritidstilbudet til barn og unge nok en gang blir så sterkt rammet, skriver Mitt Kongsvinger.

Nå er KIL turn i dialog med kommunen for å finne andre løsninger.

— Vi skylder å skjerme barn og unge mest mulig fra nedstenging, det er også helsemyndigheter tydelig på. Etter et koronaår med mye nedstenging har vi fått tilbakemeldinger fra både trenere og utøvere at det påvirker motivasjonen til å fortsette, uttaler Styreleder Gry Høgberg i KIL Turn til Mitt Kongsvinger.

Også VG skriver om kommuner som skal bruke idrettshaller til massevaksinasjon:

Lillestrøm kommune skal bruke Skedsmohallen til vaksinering, og dermed mester Lillestrøm Håndballklubb treningstiden. Øygarden kommune planlegger at Sotra Arena skal brukes til vaksinering, og Sotra Sportsklubb med rundt 850 medlemmer mister dermed treningstiden sin, sannsynligvis i flere måneder, skriver avisa.

– Opp til kommunene å vurdere

I desember i for skrev Norges Idrettsforbund et brev til Kulturdepartementet, der de ba regjeringen om å stoppe bruken av idrettshaller til vaksinering.

«Dersom mange anlegg nå igjen stenges, eller ikke åpner igjen, fordi de skal brukes til vaksinering vil dette sette ytterligere press barn/unges hverdag», heter det i brevet, ifølge TV 2.

Direktøren i Folkehelseinstituttet (FHI), Camilla Stoltenberg uttalte da til TV 2 at det skal mye til for styresmaktene å overstyre beslutningen til kommunene:

– Dette er noe kommunene må vurdere. Om de har valgt å skulle bruke de arealene fremover, så er det nok en vurdering som ligger til grunn om at det er nettopp der det er hensiktsmessig å gjøre det, sa hun til TV 2.

Les mer her:

Mitt Kongsvinger:
Ser på løsninger for KIL Turn

VG:
Vaksinering stopper breddeidrett: − Kan bli helt katastrofalt

Bergensavisen:
Vurderer å vaksinere i Sotra Arena: – Her må noen tenke seg om

Powered by Labrador CMS