Slik blir fasaden på Nordlandsbadet når det står ferdig våren 2023.
Slik blir fasaden på Nordlandsbadet når det står ferdig våren 2023.

Nordlandsbadet ferdigstilles neste år

Våren 2023 kan bodværingene plaske i det nye konkurransebassenget i Nordlandsbadet, som blir et praktbygd til over 360 millioner kroner.

Publisert

Det har vært litt frem og tilbake med det nye storbadet i Bodø. Det nye 25-meters konkurransebadet, med tilknytning til dagens Nordlandsbadet, ble i utgangspunktet dyrere enn bystyret hadde sett for seg og prosjektet ble satt på vent. Men da rammen ble utvidet fra 320 millioner til 363 millioner kroner, var det mulig å få realisert planene.

– Bodø mangler et moderne konkurransebasseng for svømmeidretten - det kommer np, forteller Steinar Berg Hansen, daglig leder for Bodø spektrum, til Avisa Nordland.

Slik blir det nye konkurransebadet seende ut.
Slik blir det nye konkurransebadet seende ut.

Planleggingen av det nye bassenget gjøres i dialog med Norges Svømmeforbund og Bodø og Tverlandet Svømmeklubb. Prosjektet skal ferdigstilles til våren 2023.

– En god del av de tekniske elementene skiftes ut. Det er mange år gammelt og det er nødvendig med en oppgradering. Målet er at den nye og den gamle delen skal ikke bruke mer energi totalt enn dagens badeanlegg gjør. Da må anleggene fungere godt sammen, forteller Bang Hansen til avisa.

Powered by Labrador CMS