Idrett & Anlegg 1/2021 er ute nå

Isbjørn gjør noen av utendørsaktivitetene vanskeligere i mørketiden i Longyearbyen.

Publisert

– Til langrenn har vi en bitte liten løype rett utenfor skolen, 600 meter eller noe sånt, og så har vi rundt tre kilometer lysløype. Problemet med den er at den ligger et sted hvor det tar en stund før snøen setter seg, i delvis rasutsatt område, og deler av den ligger utenfor sikker sone, sier Are Nundal. Han er enhetsleder for kultur og idrett i Longyearbyen lokalstyre.

Utenfor sikker sone, det vil si at det er isbjørnfare der. Det har ikke vært noen hendelser med isbjørn i lysløypa, men de gangene det trekker isbjørn inn mot byen, er det den veien den kommer. Håpet er at en ny lysløype kan ligge innenfor sikker sone hele veien.

I Idrett & Anlegg 1/2021 kan du lese mer om idrettsanleggene i Longyearbyen. I tillegg finner du dette:

Idretten og Vinmonopolet

LEDERARTIKKEL: «Det som er vanskeligst å forstå på denne siden av årsskiftet, er hvordan idrett og treningssentre ble stengt da mange kommuner måtte finne seg i skjerpede tiltak i januar. Vinmonopolet, derimot, åpnet raskt igjen.»

Padeltennis blir folkesport

Det blir den nye folkesporten. I hvert fall om vi skal tro alle som engasjerer seg for å bygge nye padelbaner. Carsten Johansen spår økning fra 85 til 200 baner i år.

Åttedoblet medlemstallet med ny hall

Med egen hall økte Mysen Tennisklubb fra 20 til 170 medlemmer, og samtidig fikk de plass til både badminton, squash og bordtennis. Den viktigste jobben var planleggingen, konstaterer leder Roar Fundingsrud.

Mangler 100 greenkeepere

Greenkeepermangelen er større enn noen gang. Nå drar greenkeeperforbundet, NGA, i gang helt ny opplæring.

Mengder av nye brukere

De lanserer et helt nytt byggeklossystem for å låne ut gratis utstyr. Kasper Helle og Geir Marthinsson forteller om mangedobling i skateboardsalget og mengder av nye brukere i rulleparkene.

Din kommune: Longyearbyen

Haller på pæler

I Longyearbyen ligger både idrettshall og svømmehall på pæler. Men ett sted er svalbardidretten helt lik mange kommuner på fastlandet: Kapasiteten er sprengt.

Idrett & Anlegg

Idrett & Anlegg

Idrett & Anlegg er Norges eneste fagblad om idrettsanlegg og idrettspolitikk. Bladet kommer ut sju ganger årlig, og dekker anlegg for alle idretter, både innen- og utendørs.

Les mer om Idrett & Anlegg

Bestill abonnement

Strømmer med kunstig intelligens

Tribunene er tomme, men kunstig intelligens sørger for at publikum kan se kampene likevel. Oppfinnelsen fra skotsk fotball kan gi småklubber over hele verden ekstra inntekter og bedre kontakt med publikum.

Vant nytt lysanlegg

Gjelleråsen IF fikk først ungdomsprisen, så vant klubben lysanlegg til nesten 600 000 kroner. – Det nye anlegget er kjempebra, sier fotballeder Raymond Johansen.

Lys for blivende proffer

De som skal lære å spille som proffer, må se like godt som proffene, også.

Nye miljøidéer om kunstgress

Mens trønderne finner nye løsninger for å håndtere brukt kunstgress, lanserer svenskene idéen om miljødeklarasjon.

Rett fra Kjøll

Er idrettsbevegelsen moden for e-sport? Er e-sport moden for idrettsbevegelsen?

Nå har Norges E-sportforbund søkt om opptak som særforbund i Norges idrettsforbund (NIF). Søknaden skal behandles på idrettstinget i slutten av mai måned.

Faste sider:

  • Aktuelt
  • Nytt fra Bad, park og idrett
  • Anleggsbørsen
  • Aktuelt fra Kulturdepartementet
Powered by Labrador CMS