Idrett & Anlegg 2/2021 er ute nå

I Lier kommune har 200 aktive e-sportutøvere sitt eget hus, og e-sporten er tatt inn i idrettslaget på fullverdig basis.

Publisert

Nok strøm og fiber med god hastighet er nøkkelen, forteller ildsjel Helge Rønning i Lier Idrettslag.

– De fikk et års prøvetid for å bevise at det var hold i dette. Vi var jo litt skeptiske til skytebiten i spillene. Men jeg har akseptert at verden går videre og at vi må få disse gutta ut av rommene sine og inn i gode miljøer, sier Ole Jørgen Flått, daglig leder i Lier IL.

E-sportgruppen i idrettslaget fikk Lier kommunes kulturpris i oktober.

– For et år siden ble e-sport tatt inn i idrettslaget på fullverdig basis, og nå har vi også startet E-sport United som et tilbud til folk med nedsatt funksjonsevne, forteller Flått.

I Idrett og Anlegg 2/2021 kan du lese mer om e-sporthuset på Lierskogen. I tillegg finner du dette:

Den vanskelige boikotten

LEDERARTIKKEL: «Skandalene rundt arenabyggingen og behandlingen av importerte arbeidere i Qatar er mange år gamle. Hadde boikottoppfordringene kommet flere år tidligere, kunne det blitt debatt på et tidspunkt der et press kunne fått mer å si. Men det er bedre sent enn aldri, selvsagt. »

Mye støv i ridehusene

Støvet i ridehusene er neppe farlig for rytterne, men for instruktørene kan kvarts fra underlaget være et helseproblem.

Camping lærer av golf

Campingplasser er trege, mens golfbaner ligger langt fremme. Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad satser på kameraovervåkning til begge deler.

Din kommune: Nes

Idrettslaget utviklet nærområdet

Dugnadsinnsats gir verdier for idretten i Nes på Romerike. – Dessuten vet medlemmene at dette er vårt eget, så ingen ødelegger og alle er forsiktige, sier Tore Nilsen på Nes Arena.

Hopp hele året

Endelig er det klart for hopping hele året i Nord-Norge. De første hoppene i nye Fageråsen i Mo i Rana ble tatt i februar.

Idrett & Anlegg

Idrett & Anlegg

Idrett & Anlegg er Norges eneste fagblad om idrettsanlegg og idrettspolitikk. Bladet kommer ut sju ganger årlig, og dekker anlegg for alle idretter, både innen- og utendørs.

Les mer om Idrett & Anlegg

Bestill abonnement

Trivsel, tur og trening

Her trives folk så godt at det er blitt en del av navnet. Trivselshagen i Sandane prøver å ha i hvert fall ett nasjonalt arrangement hvert år.

Feil renhold ødelegger i hallen

Feil renhold ødelegger idrettsgulv. Spesielt kommuner som kjøper inn på store avtaler og tror at de kan bruke det samme middelet overalt, opplever at gulvet i idrettshallen skaper farlige situasjoner.

Passivhall sparer millioner

Den var først i verden som passivhus og en av de første med dataanalyse av spillet. Etter ni år har tennishallen i Växjö spart energi for millioner.

Mye dyrere å bygge hall

På et drøyt år økte prisen på byggeprosjektet med nesten 40 prosent. – Men vi føler at vi har fått en riktig pris på det vi bygger, sier prosjektleder Tom G. Stomlien i Nordre Land kommune.

Rett fra Kjøll:

Fra tro til håp og tilbake til tro

Gjennom ett år har utøvere, frivillige, tillitsvalgte og ansatte i norsk idrett på alle prestasjonsnivå gått fra usikkerhet, til tro på bedring, til håp om en bedre hverdag med mer og bedre idrett – på den andre siden av pandemien.

Faste sider:

  • Aktuelt
  • Nytt fra Bad, park og idrett
  • Anleggsbørsen
  • Aktuelt fra Kulturdepartementet
Powered by Labrador CMS