Idrett & Anlegg 5/2020 er ute nå

Publisert

Dette kan du lese om i Idrett & Anlegg 5/2020:

Forutsigbar anleggsmoms

LEDER: «Når anleggsmomsen kompenseres fullt ut også i 2021, så bidrar det til at flere faktisk tør å bygge anlegg. Det er veldig viktig akkurat nå.»

Ny møteplass for toppidrett

Toppidrettssjef Tore Øvrebø trenger mer plass. Den norske suksessen skyldes at topputøverne har en funksjonell møteplass, sier han.

Din kommune: Vegårshei

Idrettsanlegg trekker tilflyttere

Ungene bor nesten midt i skibakken. Nærhet er stikkordet for idretten på Vegårshei. Kommunen er en av de fem i Norge som har størst vekst i befolkningen, og mange ganger er det idrettshallen som blir utslagsgivende.

Lever i elleve år

En gjennomsnittlig kunstgressbane i Norge lever i elleve år og fem måneder før den må rehabiliteres. – Det er viktig å drifte godt og ha utstyret i orden, sier hallmester Jan-Hugo Berg på Harstad stadion.

Storfornøyd med oliven

Teie IF valgte olivenstein som innfyll. Leder Steinar Schjesvold er godt fornøyd med valget. – Banen blir bedre og bedre jo lenger vi bruker den, sier han.

Skiller sand, gummi og kunstgress på stedet

De separerer gamle kunstgressbaner på stedet så sand, gummi og gress kan resirkuleres. – Det er verdens første mobile løsning, og den kommer til Norge til våren, sier Lars Solberg i Tebe Sport.

Turnhallenes forbilde

Hallen er blitt så flott at gymnastene ikke vil gå hjem når de har trent. – Vi har vokst så mye som klubb etter at vi bygde denne hallen, sier Tony Machin i Sola Turn.

Tok sagen i egne hender

Da grensene stengte slik at de ikke kunne få hjelp fra Finland, tok ildsjelene jobben selv. Nå håper Reinsvoll Frisbeeklubb å ha halve den nye banen sin klar i år.

Fra fjell til førsteklasses hestesportsanlegg

Her gikk det ikke an å ri. Nå er fjell og stein forvandlet til Haugaland Hestesportarena – et anlegg som er rigget for store stevner i de fleste grener av hestesporten.

Vi må ta vare på og videreutvikle Olympiatoppen som møteplass for norsk toppidrett

Kulturen, fellesskapet og fagmiljøet ved Sognsvann lever i beste velgående, men tiden er overmoden for mer tidsriktige treningsfasiliteter. Derfor har idrettsstyret vedtatt å jobbe for nytt nasjonalt toppidrettssenter ved Sognsvann innen 2023.
Berit Kjøll, idrettspresident

Faste sider:

  • Aktuelt
  • Nytt fra Bad, park og idrett
  • Anleggsbørsen
  • Aktuelt fra Kulturdepartementet
Powered by Labrador CMS