Idrett & Anlegg 6/2020 er ute nå

Publisert

Dette kan du lese om i Idrett & Anlegg 6/2020:

Kommer konkursene?

LEDERARTIKKEL: «Noen av landets sentrale idrettsarenaer nærmer seg konkurs, mer eller mindre utløst av koronapandemien.»

Kritiserer forskjellsbehandling av private anlegg

– Klubbdrevne anlegg kan søke tippemidler og momsrefusjon. Vi private har ingenting å søke på, sier Anne Rebekka Kulseng-Hansen på Sæteråsen St all og Rideskole.

Din kommune: Båtsfjord

Nå må det vedlikeholdes

Nå er det viktigere å ta vare på anleggene sine enn å bygge nye. Båtsfjord kommune må konsentrere seg om vedlikeholdet. vedlikeholdes

Ikke glem spilleren

Det hjelper ikke hvor miljøvennlig en kunstgressbane er hvis den ikke kan spilles på. – Vi ser ofte at spillerne blir lite nevnt, sier anleggskonsulent Ove Halvorsen i Norges Fotballforbund.

Konkursfare i stedet for EM

Det skulle bli håndball-EM nummer to på under et år. I stedet trues Trondheim Spektrum av konkurs. – I praksis har vi næringsforbud, sier administrerende direktør Eva Annie Svendsen.

Ekspert på å mure svømmehaller

Mjøsen Murmesterforretning har spesialisert seg på å bygge svømmehaller. Inntjeningen er god, men samtidig er risikoen høy, konstaterer driftssjef Frode Løberg.

128 dører åpner seg

Låsesmed Ingeborg Haukerud sørger for at dørene åpner seg til den nye svømmehallen på Jessheim. Nå er det ikke nok bare å være låsesmed lenger, konstaterer hun.

Dører sparer vedlikehold

Der fukt tar livet av andre dører, lever KIAS-døren lenge uten vedlikehold. Dørene er godt tilpasset tøffe miljøer i svømmehaller og idrettsanlegg.

Indirekte lys for sikkerheten

LED-armaturer og indirekte belysning er bra for både kronene, vedlikeholdet og sikkerheten. Det fastslår lysdesigner Bulut Büküm i Siteco.

Idrett & Anlegg

Idrett & Anlegg

Idrett & Anlegg er Norges eneste fagblad om idrettsanlegg og idrettspolitikk. Bladet kommer ut sju ganger årlig, og dekker anlegg for alle idretter, både innen- og utendørs.

Les mer om Idrett & Anlegg

Bestill abonnement

Teller spillere automatisk

Den teller hele tiden hvor mange som bruker banen eller hallen. – Et verktøy for å utnytte banene bedre, sier Lars Solberg i Tebe Sport.

Tar treningssenteret ut

De har tatt treningssenteret ut, gjort det gratis og kombinert styrke med løp, spenst og lek. – Vi har laget neste generasjons treningspark, sier idrettskonsulent Pål Thoreid i Lillestrøm kommune.

Rett fra Kjøll:

Usikre tider og store utfordringer

«Det kunne vært naturlig å bruke min siste anledning i Idrett & Anlegg i år til å oppsummere 2020 sett fra idrettens ståsted. Det blir fort en koronaoppsummering, og det er det dessverre litt tidlig å gjøre. Likevel vil jeg bruke anledningen til å berømme arbeidet som har vært gjort i idrettslag, idrettsråd, kretser og særforbund i en langvarig smittesituasjon, samarbeidet med myndighetene på alle nivå, og idrettslagenes evne til å holde hjulene i gang.»

Faste sider:

  • Aktuelt
  • Nytt fra Bad, park og idrett
  • Anleggsbørsen
  • Aktuelt fra Kulturdepartementet
Powered by Labrador CMS