100 millioner kroner til nytt nasjonalt toppidrettssenter

Sparebankstiftelsen DNB gir en gave på 100 millioner til nytt nasjonalt toppidrettssenter.

Publisert

I dag ble det klart at Sparebankstiftelsen DNB gir en gave på 100 millioner for å få realisert det nye nasjonale toppidrettssenteret på Sognsvann, der Norges idrettshøgskole er både samarbeidspartner i prosjektet og tomteeier. Pengene skal finansiere nytt og moderne treningsutstyr, teknologi, innredning og møbler.

– Dette er den største tildelingen i vår historie. Vi har veldig sansen for den norske toppidrettsmodellen, og har tro på å samle alle idrettene på ett sted. Vi er ikke ivrige når det kommer til bygg, men vi er ivrige på å skape aktivitet, og det har vi tro på at dette vil gjøre, sier André Støylen, administrerende direktør i Sparebankstiftelsen DNB til nif.no.

Toppidrettssjef Tore Øvrebø er glad og takknemlig for gaven.

– Et nytt nasjonalt toppidrettssenter gir oss større kapasitet og det gjør at vi kan ivareta flere av gruppene. Vi håper dette er drahjelp mot andre beslutningstakere for å få realisert et nytt nasjonalt toppidrettssenter, sier han.

Øvrebømener det gir gode muligheter for å skape en fantastisk møteplass for toppidretten. Han mener det vil være med på å øke den daglige treningskvaliteten, samt at det bidrar til at Olympiatoppen, sammen med idrettene, kan jobbe enda mer tverrfaglig og på tvers av ulike idretter.

Les mer om tildelingen og prosjektet på NIF sine nettsider

Powered by Labrador CMS