Nye kvalitetsstandarder for treningssentre

Noen treningssentre er åpne, mens andre nå gradvis åpner igjen. Standard Norge har sammen med bransjen jobbet med å utvikle flere kvalitetsstandarder og veiledninger for drift av treningssentre.

Publisert

Standardene blir presentert av Standard Norge på et frokostmøte 8. juni, i samarbeid med representanter fra treningssenterbransjen, Antidoping Norge, NHO og Virke.

Krav til ansatte og drift

I vinter har treningssenterbransjen jobbet hardt for å få på plass en ny smittevernveiledning som skal gjøre det trygt for alle medlemmer å trene. Dette arbeidet har vært gjort i tett dialog med sentrale og lokale myndigheter.

I tillegg er det også utviklet internasjonale standarder for krav til ledelse og kompetanse for ansatte og drift av treningssentre. Disse skal bidra til å trygge bruken av treningssentrene og gjøre de bedre i stand til å være et aktivt bidrag til å styrke folkehelsen. Det er nylig igangsatt et arbeid slik at treningssentre kan bli sertifisert etter en av disse standardene.

Antidopingarbeid

I mars ble det også utgitt en europeisk standard for å motvirke forbudte stoffer i kosttilskudd. Antidopingarbeid er viktig for å fremme sunn helse, og denne standarden vil være et bidrag til å rydde opp på et område som i mange tilfeller er en gråsone.

Standarder som vil bli omtalt på frokostmøtet:

Se detaljert program og mulighet for påmelding til frokostmøtet på Standard Norges nettside

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS